Restekjærlighet: Bulletproof te


Bulletproof te er te med fett. Jeg nekter å kalle det fett-te, men noen gjør det. Å tilsette fett til drikke er vanlig på lavkarbo, det blir som et lite måltid som bidrar til stabilt blodsukker. Bulletproof kaffe er det vanligste, men siden jeg jobber som barista sitter det langt langt inne å putte for mye rart i kaffen min. Jeg bruker fløte i kaffen, ikke kokosolje, ikke smør og hvertfall ikke egg.  Te derimor er jeg ikke like nøye med. Selv om det sitter langt inne å putte smør i teen har jeg begynt med kokosolje. Mange drikker dette om morgenen som en liten boost, jeg liker å drikke det til kvelds, rett og slett fordi te virker beroligende på meg og jeg ofte blir småsulten på kvelden, da hjelper kokosoljen mot det.

IMG_3999

Når du ser på bildet skjønner du kanskje hvorfor det står restekjærlighet. Er det ikke irriterende når glasset er tomt og man ikke får ut siste rest? Her er løsninga. Når glasset med kokosolje er tomt brygger du teen direkte i glasset! Det varme vannet hjelper oljen å løsne. Jeg gjorde det samme med et glass med sukkerfri honning som du ser ved siden av. Brukt din favoritt te, jeg brukte kamille. Obs: Dette trikset kan ikke brukes med plast-bokser, det kokende vannet vil trekke ut giftstoffer fra plasten, eller enda verre, plasten vil smelte! Tips: Du kan selvsagt lage bulletproof te i en vanlig tekopp lenge før glasset er tomt, helsefordelene er de samme. Du finner mange fine tekopper HER og vannkokere HER hvis du trenger det.

Helsefreaken:

Det finnes mange helsefordeler med kokosolje, her er noen av de: Kokosolje lagres ikke som kropsfett, men brukes av kroppen for å produsere energi. De mellomlange fettsyrene i kokosolje hjelper stoffskiftet å forbrenne flere kalorier. Kokosolje bidrar til å senke det farlige kolesterolet. Som om ikke det var nok, bidrar kokosolje til å redusere slitasje på fordøyelsessystemet, beskytte kroppen mot infeksjoner og demper bakterier i mage og tarm.

Denne teen er glutenfri, melkefri, sukkerfri, nøttefri, soyafri, alkoholfri, vegansk, paleo, lavkarbo og går under kategorien supermat. Ikke verst!
Sort te og grønn te beskytter kroppen mot hjerte og karsykdom, virker rensende på kroppen, gjør blodplatene mindre tilbøyelige til å klumpe seg sammen, påvirker hormonomsetningen, senker blodtrykket, hemmer bakterier, bekjemper virus og er rik på antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler. Nype er ekstremt rik på vitamin C som holder kroppen frisk. Hibiscus virker også forebyggende mot hjerte og karsykdommer i tilegg til å være rik på antioksidanter og gi energi. Allergener: koffein (hvis du bruker sort eller grønn te) og kokos

Fattigmann:

Resteoppskrifter er perfekt for fattigmann. Hvis du vil ha billigere kokosolje kan du finne det på innvandrersjapper, men sørg for at du kjøper extra virgin, hvis ikke mister du helsefordelene. Du finner også masse god te på disse butikkene.

Mer te? Sjekk ut mitt inlegg om påske-te! Mer restekjærlighet? Sjekk ut min pink lemonade!

Greta-G-logo-gronn-01

One thought on “Restekjærlighet: Bulletproof te

Comments are closed.