Tacokrydder: Lag selv


Her er min oppskrift på hjemmelaget tacokrydder fra den gamle bloggen. Poenget md å lage det selv, er at  slipper konserveringsmidler, sukker og e-stoffer. I tilegg er det mye billigere, for du kan lage mye om gangen.

Du trenger:

Dette gjør du:

Bland alle ingrediensene i en bolle. Bruk 1 ss krydder pr porsjon kjøtt eller bønner og tilsett en liten kopp vann.

taco

Putt krydderet i et fint glass med et klede oppå og det er en perfekt liten gave til noen du er glad i. Bærekraftig og miljøvennlig blir det også, hvis du bruker et resirkulert glass og et stoff fra et plagg du ikke lenger bruker.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, sukkerfi, nøttefri, soyafri og vegansk. Hvis du vil lage en lavkarbo versjon kan du lage uten potetmel, men husk at krydderet vil bli sterkere og du må belage deg på en annen dosering. Smak deg fram.

Chili er rik på vitamin A og C, har et høyt innhold av antioksidanter og betakaroten, styrker huden, øynene og imusforsvaret. I tilegg til vitamin B og E som er gode kilder til jern og kalium. Chili hjelper også kroppen til å blokkere optaket av kolesterol. Cayennepepper forbedrer fordøyelsen ogøker kroppens opptak av næringsstoffer. Cayennepepper forbedrer også blodsirkulasjonen, senker kolesterolet, bidrar til å opprettholde ønsket vekt, og lindrer muskelverk. Hvitløk minsker risikoen for beinkjørhet hos kvinner, virker betennelsesdempende, har en blodfortynnende effekt, senker kolesterolet, senker blodtrykket, motvirker sopp i tarmen og stimulerer imunsystemet. Oregano hjelper mot magesmerter, hoste, forkjølelse. Timian er rik på mangan, kalium og vitamin-K og beskytter kroppen mot bakterier. Paprika er rik på betakaroten, vitamin C og vitamin A. Pepper hjelper fordøyelsessystemet. Himalayasalt er basedannende på grunn av sitt høye innhold av mineraler. Det er i tilegg sunere en vanlig salt, fordi det ikke er bearbeidet på noen måte og heller ikke tilsatt jod. Palmesukker er sunnere enn vanlig sukker fordi det har en mye lavere GI og ikke er rafinert.

 

Fattigmann: 

Kjøp krydder på innvandrerbutikker, da får du mye for pengene.

Greta-G-logo-gronn-01