Sukkerfritt: Frozen Yoghurt med magngo


I dag prøvde jeg å lage hjemmelaget froxzen yoghurt med mango. Den ble ikke like god som den man kjøper ute, men utrolig mye billigere og helt uten tilsatt sukker.

IMG_4101

Skålen er fra Kremerhuset, lignende finner du HER

Du trenger:

  • 5 dl yoghurt naturelle, frossen
  • 3 dl mango, frossen
  • 1 dl vann
  • Sukrinmelis etter smak
  • Rå vanilje
  • Litt sitrnsaft (kan sløyfes)
  • Pistasjnøtter eller andre nøtter til topping

Jeg tilsatte i tilegg gurkemeie for ekstra betennelsesdempende effekt, samt kardemomme og rosevann for en mer eksotisk smak, men det ble litt bittert i smaken for å være helt ærlig.

Dette gjør du:

Frys yoghurt i isbitformer og mango i terninger. Du kan evt kjøpe ferdig frossen mango og bruke fullfeit gresk yoghurt. Kjør alle ingreiensene i en blender på full effekt til alt er smooth. Tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med sukrinmelis. Hakk nøttene og servér med en gang! Denne oppskriften fir 1-2 porsjoner.

IMG_4102

Skjeia er fra Indiska, men lignende kan kjøpes HER

Helsefreaken:

Denne oppskriften er rå, glutenfri, sukkerfri, alkoholfri og soyafri. Allergener: Melk og mango. Vil du lage en vegansk melkefri versjon kan du bruke soyayoghurt eller kokosyoghurt. Vil du lage en lavkarbo versjon kan du bytte ut mango med jordbær, bringebær eller blåbær.
Du får i deg kalsium, proteiner, sunne fettsyrer og probiotika fra yoghurten, fiber, vitamin C og folat fra mangoen.

IMG_4104

Fattigmann:

Bruk den yoghurten og den frukten du har i kjøleskapet / fryseren. Alt fra banan og biola til skogsbær og skyr. Alt går, det er bare fantasien som setter stopper. Dersom du skal handle, se etter tilbudsvarer, datovarer eller handle på innvandrerbutikk, der finner du billigere mango og billigere gresk yoghurt.

Restekjærlighet:

Resten av denne kan du bruke i morgendagens smoothie, eller putte i isformer så du får frozen yoghurt ispinner.

Mer hjemmelaget is? Sjekk ut min creamy lime-is!

Greta-G-logo-gronn-01