Smoothie på lavkarbo? Ingen problem!


Sol = smoothie-sesong i mitt hode. Jeg elsker smoothie, det er en perfekt måte å kamuflere grønnsaker og  supermat varme sommerdager. Og jeg elsker frukt. Frukt har mye næring og fiber, men også mye fruktsukker ikke er bra for blodsukkeret. Så hvordan lage en smoothie som er god og sunn uten masse karbohydrater? Oppskift under bildet.

IMG_3960

Koppen er fra Kaffikaze, men du kan også finne mange fine kopper i lignende stil HER.

Du trenger:

  • 1,5 dl frossne bringebær
  • 0,5 dl frossne blåbær
  • 2 ss kvarg eller yoghurt naturell
  • 2 ss cocosolje
  • 2 ss chiaolje eller linfrøolje
  • 30 ml aloevera-juice
  • 1 ts hampfrø til servering

Dette gjør du:

Blend alle ingrediensene til de er smooth, servér med hampfrø på toppen.

Helsefreaken:

Denne smoothien er et fullverdig måltid. Den inneholder 519 kalorier hvorav 10 gram er karbohydrater, 9 gram er protein og 49 gram er fett. Du får i deg antioksidanter og fiber fra bringebær og blåbær, Proteiner, kalsium og probiotika av kvarg, kolesterolsenkende vektregulerende fettsyrer fra cocosoljen som også har antibaktrielle egenskaper, omega 3, 6 og 9 fra chiaoljen og vitamin B fra Aloe Verajuicen som også hjelper kroppen å ta opp næring fra annen mat. Denne smoothien er glutenfri, raw, sukkerfri, soyafri og nøttefri. Allergener: Melk og Aloe Vera. Dersom du vil lage en vegansk / melkefri versjon av denne smoothien kan du bruke avocado og sitron eller soyayoghurt i stedet for kvarg. Vil du lage denne smoothien enda sunnere? Tilsett mer supermat! Jeg bruker nypepulver for ekstra vitamin C, ricebran for ekstra vitamin B og gurkemeie for ekstra betennelsesdempende effekt.

Fattigmann: 

Kjøp blåbær og bringebær i frossen-avdelinga på butikken. Hvis du kjenner noen med bringebærbusker, spør de om å få plukke i sesongen, frys ned så du har utover året. Det samme kan du gjøre med blåbær, men de kan plukkes i naturen. Cocosa kan erstattes med avocado som er billig på innvandersjapper og i billigmerkene i butikken. Bonus: Avocado er rik på vitamin E!
Kvarg er billigere å kjøpe i Sverige. Hvis du ikke skal til sverige, sjekk dato-varene i butikken, de koster halve prisen og holder seg som regel mye lengre enn datoen sier. Bonus: Du hjelper til å bevare miljøet samtidig som du sparer penger! Du kan bruke knuste linfrø i stedet for chiaolje. i stedet for Aloe Verajuice kan du bruke vann. Hampfrø kan sløyfes.

IMG_3962

Sugerøret er kjøpt i utlandet, men du kan kjøpe lignende HER

 

Restekjærlighet:

Det blir sjelden rester av denne hjemme hos meg, men hvis du har rester kan du fryse de ned i isformer, så har du verdens sunneste is neste dag.

Ha en solfylt helg!

Greta-G-logo-gronn-01