Slik tryller du restene dine om til en supersunn middag


Jeg er vel ikke den eneste som pleier å koke for mye ris? Eller får for mye ris når jeg kjøper takeaway? Hva gjør man med resten av risen? Lager stekt ris, så klart! Denne oppskriften inneholder kraft som også er laget av rester, men om du ikke har kraft kan du bruke 1 ts gelatin eller collagen. Oppskrift under bildet, inneholder adlinks.

Slik tryller du restene dine om til en supersunn middag

Du trenger:

  • 125 gram wok-grønnsaker
  • 1-2 porsjoner kokt og avkjølt ris
  • 1 egg
  • 1 ss kokosolje eller fett fra kraft
  • 2-4 ss kraft, min oppskrift finner du HER
  • sesamolje
  • soyasaus
  • karri
  • hvitløkspulver
  • 2 ss kimchi

Dette gjør du:

Stek grønnsakene og risen i en panne med fettet. Du kan bruke de grønnsakene du liker best / har i hus, dette er jo en resteoppskrift. Grønnsaker som passer bra er gulrot, løk, selleri, squash, agurk, paprika, sukkererter, blomkål, brokkoli, brekkbønner, erter, bønnespirer, bambusskudd, babymais og vannkastanjer. Jeg brukte sånn frossen wok-mix, da. Krydre rikelig med karri og hvitløkspulver. tilsett kraften og la det koke inn. Tilsett egget og rør godt. Når egget er helt stekt smaker du til med soyasaus og sesamolje. Jeg liker masse sesamolje og litt soyasaus, men folk er forskjellige. Skru av varmen og tilsett kimchien. Servér med sorte sesamfrø.

Slik tryller du restene dine om til en supersunn middag

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri, sukkerfri, nøttefri, halal, alkoholfri og koffeinfri. Allergener: Sesam, egg, gjær, soya og hvitløk. Dersom du vil lage en vegetar versjon kan du sløyfe kraft. Dersom du vil lage en vegansk versjon kan du sløyfe egg.
Visste du at ris som er kokt og avkjølt inneholder noe som heter resistent stivelse? Det betyr at karbohydratene i risen ikke er like skadelige for blodsukkeret etter at risen har vært avkjølt. Det samme gjelder for poteter og pasta. Hurra!
Vi vet jo at grønnsaker er sunt, så jeg skal ikke gå så mye inn på det. Kokosolje er rik på MCTolje som bidrar til fettforbrenning og laurinsyre som er antibakteriell. Egg er rike på proteiner lecithin og inneholder noe vitamin D, kraft er rikt på mineraler og collagen. Collagen er proteinet vi finner i hud, hår og bindevev. Collagen styrker fordøyelsen og forebygger dannelsen av nye rynker! Karri inneholder mange sunne krydder, blandt annet gurkemeie som forebygger og demper betennelser i kroppen og styrker fordøyelsen. Sesamolje er rik på omega 6 og sink. Kimchi inneholder levende melkesyrebakterier som bidrar til god tarmflora.

Slik tryller du restene dine om til en supersunn middag

Fattigmann:

Resteoppskrifter er jo fattigmannens beste venn, for her er alt lov. Bruk det du har i hus. Ris, grønnsaker, kokosolje, soyasaus og sesamolje kan kjøpes billigere på innvandrerbutikken. Jeg kjøper kimchi i Sverige (se min Sverige-guide HER), men det billigste er selvsagt å lage selv. Det finnes mange gode oppskrifter på nett.

Mer asiatisk inspirert? Sjekk ut lun salat med nudler og jukseoppskrift på sweet & sour! Mer restekjærlighet? Sjekk ut grønn juice laget av rester, rabarbralemonade og pink lemonade!

Ps. Jeg blir kjempeglad om du liker siden min på facebook! Der svarer jeg å alle meldinger, spørsmål og kommentarer <3

One thought on “Slik tryller du restene dine om til en supersunn middag

Comments are closed.