Slik lager du marshmallows uten sukker


Inneholder reklame. Jeg har prøvd meg på sukkerfrie marshmallows, og selv om utseende ikke ble helt perfekt var det ingenting å si på smaken. Jeg ble inspirert av oppskriften til Noras Hjemmelagde, men modifiserte den litt.

Sukkerfrie marshmallows

Du trenger:

  • 1 dl vann x 2
  • 3 ss økologisk gelatin fra Naturligliv.no
  • 3 ss Sukrin 1:1
  • 3 ss Fibersirup Clear
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype himalayasalt
  • Majsena til å rulle de ferdige marshmallowsene i (kan sløyfes)

Dette gjør du:

Bland gelatin og 1 dl vann i en bakebolle og la det bloome. Ha 1 dl vann, fibersirup og sukrin oppi en liten kjele og varm det opp til kokepunktet. Bruk en håndmixer og hell den varme blandingen i en tynn stråle ned i gelatinblandingen mens du mixer. Tilsett vanilje og salt. Mix blandinga til den blir hvitt stivt skum, dette tar ca 10 minutter. Kle en ildfast form med bakepapir og fordel marshmallow-røra i formen. Sett formen i kjøleskapet til den er stivna. Ta den ut og kutt i terninger før du dekker med majsena. Oppbevares i et tett glass i kjøleskapet.

Sukkerfrie marshmallows

Helsefreaken:

Denne oppskriften er lavkarbo, glutenfri, melkefri, uten egg, uten gjær, soyafri, nøttefri, alkoholfri og koffeinfri. Vil du lage en halal versjon kan du bruke gelatin av storfe eller fisk.

Gelatin er ekte supermat fordi det inneholder lettfordøyelige aminosyrer som også er PH-neutrale, i motsetning til de fleste andre animalske proteinkilder. En av aminosyrene er L-glutamin som er kjent for å reparere tarmen. Gelatin inneholder collagen som er bra for hud, hår, negler og bindevev, les mer om collagen HER. Gelatin bidrar også til stabilt blodsukker og demper betennelse.

Fattigmann:

Bruk honning i stedet for fibersirup og sukrin og bruk vaniljesukker i stedet for vaniljepulvr. Bruk gelatinpulver fra vanlig matbutikk.

Mer julesnpp? Sjekk ut 3 oppskrifter på sukkerfritt snop til jul!

Ps. Har du fått med deg at jeg og Lotus Yoga arrangerer Detox Weekend i januar? Les mer HER! <3

Gelatin er