Slik lager du marinerte oliven


I dag har en av de beste i livet mitt bursdag og derfor har jeg laget marinerte oliven, hennes favoritt. Hun har også spurt om oppskriften, så her kommer den å flere kan ha nytte av den.

Slik lager du marinerte oliven


Du trenger:

  • Et glass oliven i lake / vann
  • 4 fedd hvitløk
  • Ekstra jomfru olivenolje

Dette gjør du:

Skrell hvitløken og bruk en liten rasp eller hvitløkspresse for å finhakke den. Ha hvitløken i en skål. Hell av vannet på olivenene og bland de sammen med hvitløken. Legg blandinga i et glass og hell på olivenolje til alt er dekket. La glasset stå og marinere i romtemperatur til det skal serveres. Oppbevares i kjøleskap. Tips: Bruk den type oliven du liker best. Min favoritt er kalamata-oliven, men på bildet har jeg brukt små spanske oliven som også er veldig gode!

Slik lager du marinerte oliven

Helsefreaken:

Denne oppskriften er vegansk, lavkarbo, paleo, glutenfri, alkoholfri, koffeinfri, soyafri, nøttefri, halal og uten gjær.
Oliven og olivenolje er rike på sunne fettsyrer, spesielt fettsyren omega 9 som er bra for hjertet. Oliven inneholder også noe fiber, mangan, magnesium, forsfor, kalium samt vitamin A og vitamin E. Tips: Skal du velge oliven basert på hvilke som er sunnest bør du velge sorte økologiske oliven. Økologiske oliven er helt uten sprøytemidler og de sorte inneholder mer antioksidanter og vitaminer enn de grønne som har et høyere innhold av salt og er mer prossesert.
Hvitløk er utrolig rik på antioksidanter og beskytter kroppen mot sopp og virusinfeksjoner. Hvitløk er rik på jern, fosfor, kalium og magnesium, samt vitamin C og vitamin B.

Fattigmann:

Her kan du finne alle ingrediensene i innvandrerbutikken. Jeg kjøper økologiske oliven og olivenolje i Sverige, det er litt billigere. Les min Sverige-guide HER.

Mer sunt snacks? Sjekk ut 5 snacks du kan unne deg på lavkarbo!

Ps. Hva syns dere om mitt nye header-bilde og mitt nye forsidebilde på facebook? Bildene er tatt av dyktige birtebeephotography <3

 

One thought on “Slik lager du marinerte oliven

Comments are closed.