Slik lager du gluten og melkefrie brownies


Hei dere! I går skulle jeg lage glutenfrie brownies med en brownie-mix fra Amisa som jeg fikk av Supervital.no, men på pakken sto det at man måtte tilsette melk og smør, noe min sønn ikke tåler. Jeg testa om det gikk ann å erstatte melka med kokosmelk og smøret med kokosolje, sånn at du slipper. Resultatet ble kjempebra, derfor kan eg trygt anbefale denne kakemixen til andre allergikere, helsefreaks og økofanatikere. Det er jo ikke alltid man har lyst til å kjøpe med seg hele helsekosten hjem for å bake én kake!

Slik lager du gluten og melkefri brownies

Helsefreaken:

Brownie-mixen er er glutenfri, økologisk, vegetarisk, uten gjær, soyafri, nøttefri, halal, fullkorn og uten hvetestivelse. Allergener: Sukker og koffein. Kan inneholde spor av melkeprotein og krever smør, egg og melk når man lager den, evt nøttemelk og vegansk smør.

Slik lager du gluten og melkefri brownies

Fattigmann: 

Brownie-mixen selges for 79 kroner i helsekosten. I stedet for melk kan du bruke vann og så kan du bruke den olja du har i hus (men ikke olivenolje, det smaker ikke godt i kaker!)

Restekjærlighet:

Har du rester av kake, lag kakepops!

Slik lager du gluten og melkefrie brownies

Mer glutenfritt? Sjekk ut 17. Mai-kakevafler og hasselnøttkjeks! Mer fra Supervital? Les om chaga, reishi, tomatsaus, guarana og baobab!

Ps. Følger du meg på instagram? Der jegger jeg ut mat, kaffe og hverdagsøyeblikk! _Greta_G