Slik lager du din egen hummus med gurkemeie


Hummus er veldig populært om dagen og det kryr av oppskrifter på hjemmelaget hummus på ulike helseblogger. Noen er med rødbet, andre fermenterte, min er med gurkemeie. Jeg har tidligere skrevet om snacks med lite karbohydrater der grønnsaker med dipp var et av tipsene. Men, den dippen var laget av rømme. Hummus er et fint alternativ for veganere og melkeallergikere. Dessuten fikk jeg kompliment av en faglært kokk om at dette var en av de best hummusene han hadde smakt. Yay!

Slik lager du din egen hummus med gurkemeie

Du trenger:

  • 400 gram hermetiske kikerter (1 boks)
  • 2 fedd hvitløk
  • Olivenolje
  • 1-2 ss sesamolje
  • 1/2 ts himalayasalt
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/2 ts sort pepper

Slik lager du din egen hummus med gurkemeie

Dette gjør du:

Sil og skyll kikertene godt og ha de i en bolle. Skrell og riv hvitløksfeddene direkte i bollen sammen med salt, pepper, gurkemeie, sesamolje og eplecidereddik. Kjør alle ingrediensene med stavmikser  til en smooth konsistens og tilsett olivenolje litt og litt etter behov. Servér med grønnsaker og pynt med sesamfrø og sesamolje. Tips: Du kan bruke hummus på salat og som pålegg!

Slik lager du din egen hummus med gurkemeie

Helsefreaken:

Denne oppskriften er raw, vegansk, glutenfri, sukkerfri, soyafri, nøttefri, smartkarbo, halal, alkoholfri, koffeinfri og uten gjær. Allergener: Sesam. Kikerter er rike på vitamin B, jern og magnesium, proteiner, fiber og langsomme karbohydrater. Olivenolje er rik på omega 9, sesamolje er rik på vitamin E og vitamin K, gurkemeie forebygger og demper betennelser i kroppen samt fremmer god fordøyelse, pepper og eplecidereddik styrker fordøyelsen og øker næringsopptaket fra andre matvarer, hvitløk er antiviral, antiinflamatorisk, antibakteriell, forebygger forkjølelse grunnet sitt innhold av kraftige antioksidanter, stabiliserer blodtrykket og er rik på mineraler. Himalayasalt er rik på mineraler og sporstoffer. Tips: Vil du booste denne oppskriften enda mer kan du tilsette 1 ss collagen (ikke vegansk)!

Fattigmann:

Kikerter, hvitløk, sesamolje, gurkemeie, pepper, himalayasalt, olivenolje og sesamfrø kjøper jeg billig på innvandrerbutikken. Men, du kan bruke vanlig salt i stedet for himalayasalt, hvitløkspulver i stedet for fersk hvitløk, andre oljer i stedet for olivenolje, for eksempel raps, solsikke eller avocado. I stedet for eplecidereddik kan du bruke sitron, hvitvinseddik, hvit balsamico eller vanlig klar eddik. I stedet for sesamolje kan du bruke tahin, peanøttsmør eller mandelsmør. Jeg kjøper økologisk eplecidereddik på coop eller i Sverige. Se min Sverige-guide HER!

Flere linende oppskrifter? Sjekk ut green goddess dressing, DIY hasselnøttsmør, marinerte oliven og 6 oppskrifter som passer til koltbord!

Ps. Vil du like siden min på facebook? Der svarer jeg på alle spørsmål, meldinger og kommentarer <3