Risboller uten sukker, melk og gluten


Det var mange som spurte om oppskrift på risbollene jeg lagde til Ollie sin bursdag. Både gjester, folk på facebook og på instagram. Så her kommer den.

IMG_2024 (1)

Du trenger:

  • 250 g Cocosolje
  • 200 g sukkerfri sjokolade, for eksempel DENNE
  • 2 egg, økologiske
  • 2 dl sukrinmelis, kan kjøper HER
  • 1 dobbel espresso, brygg selv eller kjøp på din lokale kaffebar
  • 1 klype himalayasalt
  • 100 g puffet ris

Dette gjør du:

Smelt cocosolje og  sukkerfri sjokolade i vannbad. Avkjøl. Pisk eggedosis av egg og sukrinmelis. Rør inn kaffe og sjokoladeblandinga. Ha i puffet ris og bland forsiktig. Sett boller med skje i muffinsformer. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri og uten raffinert sukker. Den kan lages vegansk ved å kutte ut eggene. Den kan lages lavkarbo ved å erstatte puffet ris med frø eller nøtter. Allergener: Cocos, egg, koffein.

Himalayasalt inneholder 48 ulike mineraler og sporstoffer som er sammensatt på en svært obserberende måte som kroppen lett tar opp. Himalayasalt er ikke behandlet og inneholder ingen tilsetningsstoffer eller blekemiddel. Grunnet sitt høye inhold av mineraler virker himalayasalt balanserende på kroppens elektrolytter. Dette reduserer tretthet og gjør deg mer utholdende når du trener.
Kokosolje lagres ikke som kropsfett, men brukes av kroppen for å produsere energi. De mellomlange fettsyrene i kokosolje hjelper stoffskiftet å forbrenne flere kalorier. Kokosolje bidrar til å senke det farlige kolesterolet. Som om ikke det var nok, bidrar kokosolje til å redusere slitasje på fordøyelsessystemet, beskytte kroppen mot infeksjoner og demper bakterier i mage og tarm.
Egg inneholder alle de viktigste aminosyrene. I tilegg får du i deg lecitin fra eggeplommene som styrker sentralnervesystemet. Kaffe inneholder viktige antioksidanter, reduserer stress og øker forbrenningen.

Fattigmann:

Den veganske versjonen (se helsefreaken) er hakket billigere enn orgiginalen. Det aller billigste er likevel å bytte ut kokosolje med meierismør, og å bytte ut sukkerfri sjokolade med kakaopulver (bruk da 4 – 8 SS). Du kan bruke u-økologiske egg. Du kan selvsagt bruke vanlig melis og bordsalt, men da vil det ikke bli en sunn oppskrift lengre. Muffinsformer er ikke et must til denne oppskriften, du kan legge bollene på et bakepapir.

Greta-G-logo-gronn-01