Rawfood: Sjokolade med kokossmør


Inneholder sponsede produkter. Jeg elsker sjokolade i alle former, men fordi jeg er en helsefreak unngår jeg sjokolade med sukker. I det siste har vi kjøpt mye sukkerfri sjokolade her i huset og oppdaget at det ene søtningsmiddelet som brukes i sukkerfrie sjokolader ikke er særlig gunstig for magen. Derfor måtte jeg lage sjokolade selv. Jeg pleide alltid å lage raw sjokolade før, men etter det kom sukkerfrie sjokolader på markedet ble jeg rett og slett lat. Jeg har aldri lagt ut oppskriter på raw sjokolade fordi på den tiden jeg pleide å lage det florerte det av oppskrifter på raw sjokolade. Raw sjokolade er en skatt som hadde gått litt i glemmeboka igjen for min del, men nå er det tilbake. Jeg er så heldig å få teste Bionas Coconut Bliss, et kokosnøttsmør fra SuperVital.no og den er så god at jeg kunne spist hele med skje rett fra glasset. Men, jeg har lenge hatt lyst til å bruke det i sjokolade i stedet for kokosolje for en litt fyldigere smak og ike minst mer fiber. Oppskrift under bildet.

img_4894

Du trenger:

Dette gjør du:

Smelt kakaosmør og kokossmør i vannbad. Det er viktig å ikke varme opp kakaosmøret og kakaoen på mer enn 40 grader, da mister de mye av næringen og kan ikke lengre kalles raw. Når alt er smelta tilsetter du kakao, vanilje, salt og søtning. Bland godt og smak deg litt fram, kanskje du trenger mer søtt. Jeg brukte små silikonformer, men små muffinsformer eller et fat kledd med bakepapir kan også brukes. Strø over din favoritt topping, i dag brukte jeg kakaonibs og kokosflak, jeg ville bruke noe som komplimenterte de andre ingrediensene og samtidig ga litt crunch. I stedet for å komme med andre forslag til topping skal jeg spare det til neste sjokolade-oppskrift. For du vil vel ha flere? Sjokoladen settes kaldt og kan serveres med en gang den er stivna. Oppbevares i kjøleskap. Denne oppskriften er nok til 8-10 små sjokoladebiter, men de er veldig mettende og tilfredstillende!

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, vegansk, rå, lavkarbo, paleo, økoloisk, halal, alkoholfri, nøttefri, soyafri, uten gjær og stappfull av supermat! Allergener: Kokos, koffein og kakao. Derson du ikke tåler kokos kan du bruke et annet nøttesmør eller frøsmør eller 4 ss most avocado (men da får sjokoladen en kortere holdbarhet og en litt mykere konsistens. Dersom du er sensitiv mot kakao kan du bruke carob i stedet.
Rå kakao er noe av det sunneste du kan få i deg, grunnet sitt ekstremt høye inhold av ulike antioksidanter og mineraler som blandt annet styrker immunforsvaret og forebygger kreft, virker antistressende , hjelper mot tretthet og gir ekstra energi, reduserer søtsuget og bidrar til vektkontroll, forebygger hjerneslag, alzheimers, parkinson og diabetes type 2! Himalayasalt inneholder mineraler og sporstoffer. Kokossmør er rik på sunne fettsyrer som er med på å senke det farlige kolesterolet, bidra vil vektnedgang og stabilisere blodsukkeret, kokosoljen i kokossmøret har en antibakteriell virkning i kroppen, mens fiberet i kokossmøret bidrat til å øke metthetsfølelsen og styrke fordøyelsen. Kokossmør er også rikt på vitamin E. Kakaosmør er rik på omega 9, vitamin E, vitamin K og kolin. Kakaosmør inneholder også noe omega 3, omega 6, magnesium, fosfor, natrium, kalium, kalsium, jern, sink kobber og mangan. Både vitamin E og sink er bra for huden og forebygger dannelsen av nye ynker! Yacon inneholder karbohydrater som ikke taes opp i blodet og er derfor et gunstig natutlig søtningsmiddel selv på lavkarbo. Yacon er rik på vitamin B. NB: Begrens ditt inntak av kakao dersom du har følgende helsetilstander: Er gravid, ammende, har migrene, har epilepsi, har nyrestein, har herpes eller bruker blodfortynnende medisiner. Dersom du har Føllings sykdom bør du unngå rå kakao helt fordi kroppen ikke greier å omsette aminosyren fenylalanin.

img_4896

Fattigmann:

Du kan lage en fattigmannsversjon av denne oppskriften ved å bruke honning, vaniljesukker, bakekakao, bordsalt og peanøttsmør. Det eneste dyre du må investere i er kakaosmøret, ellers får du ikke riktig fettmengde og konsistens på sluttproduktet. Kokosflak finner du billig i helt vanlig matbutikk, kakaonibs kan sløyfes. Solsikkefrø og sesamfrø er billige alternativer. Bonus: Bakekakao inneholder ferre kalorier enn rå kakao!

Restekjærlighet:

Hva mener du? Jeg har aldri hørt om rester av sjokolade. Men, disse er veldig gode å ha med seg på tur. De kan også kuttes opp og brukes som luxus-topping på smoothie eller rå sjokolademouse!

Mer rawfood? Sjekk ut grønn blåbærsmoothie og mandelmelk!

Ps. Jeg trenger deres hjelp, kjære lesere. Godt.no skal kåre årets matblogger og man kan nå mominere sine favorieer. Jeg vet det er mye å be om, men det hadde betydd utolig mye for meg om du tok deg tiden til å nominere meg! HER kan du lese om kåringen og HER kan du nominere for eksempel meg. På forhånd takk!

 

2 thoughts on “Rawfood: Sjokolade med kokossmør

Comments are closed.