Rawfood: Proteinrik spicy smoothiebowl med mango


Jeg fikk lyst på en creamy smoothie og tenkte at jeg skulle lage to porsjoner så jeg hadde en til neste dag. Jeg har ikke så god tid til å lage mat når sønnen min er hjemme døgnet rundt. Den var så god at jeg spiste opp nesten alt. Her får du oppskriften.

IMG_4375

Du trenger:

  • 5 dl frossen mango
  • 3 ss cottage creese
  • 1/2 avocado
  • 1-2 ss chiaolje
  • 2-3 ss kokosolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts ingefær
  • 1/2 ts rå vanilje
  • 1 ss ricebran (kan sløyfes)
  • 1 ss nypepulver (kan sløyfes)
  • 2-4 dl vann

+ din favoritt topping. Jeg brukte gojibær, kokosmasse, hempfrø, morbær, chiafrø og kakaonibs.

Dette gjør du:

Kjør alle ingrediensene i blenderen, untatt toppingen. Mengden i oppskriften er ment til to porsjoner, men da må du bruke 4 dl vann. Jeg brukte 2 dl vann fordi jeg bestemte meg for å gå for en tykkere smoothie etter jeg hadde tilsatt alle ingrediensene. Da ble det en (stor) porsjon til meg, med veldig mye supermat.

IMG_4376

Helsefreaken:

Denne oppskriften er raw, glutenfri, sukkerfri, nøttefri, soyafri, alkoholfri og går under kategorien supermat. Allergener: Mango, melk, avocado, kokos. Du kan selvsagt sløyfe ting du ikke tåler. Vil du lage en vegansk melkefri versjon kan du lage uten cottage cheese, evt tilsette tofu. Vil du lage en lavkarbo versjon kan du bytte ut mango med papaya-
Du får i deg vitamin A, vitamin B, vitamin C, kalsium, kalium, magnesium fra mango, fiber og jern fra nypepulveret, vitamin E og jod fra avocadoen, proteiner fra cottage cheesen, omega 3, 6 og 9 fra chiaoljen, ingefær og gurkemeie virker betennelsesdempende. Kokosoljen virker blodsukkerstabiliserende og vektregulerende bland annet. Smoothiebowl er det samme som smoothie, forskjellen er at den serveres i en skål og ikke i et glass og er derfor ment til å spises med skje. Når vi drikker et måltid i stedet for å spise det kan vi bli oppblåst og hjernen rekker ikke sende signalet til magesekken om at maten er på vei. Dette kan skape trøbbel i fordøyelsen i tilegg til at vi kan føle oss fort sultne igjen selv etter en kaloribombe av en smoothie! Derfor kan det være sunnere å spise smoothie med skje. Toppingen gjør også at du har noe å tygge på, som hjelper deg å senke tempoet når du spiser. Bonus: Velger du samme topping som meg får du antiaging antioksidanter fra gojibærene, fiber fra kokosen og omega 3, 6 og 9 fra chiafrøene og hempfrøene.

Fattigmann:

Du finner frossen mango i enkelte dagligvarer, det er billigere enn den ferske. First price avocado smaker like godt som de dyre. Cottage cheese er ofte på tilbud pga dato, ikke vær redd for datoen her, den holder seg som regel mye lengre. Du kan bruke knuste linfrø i stedet for chiaolje. Gurkemeie, ingefær og kokosolje kan kjøpes billig på innvandrerbutikken, men husk å velge kaldpresset / ekstra virgin. Ricebran og nypepulver kan sløyfes. Du kan også lage dtt eget nypepulver ved å tørke nyper i ovnen og kværne de. Du kan bruke vaniljesukker i stedet for rå vanilje, men da blir karbohydratinnholdet høyere.

Restekjærlighet:

Jeg skriver alltid at man kan lage smoothie-is av smoothie-restene, men jeg gjør det nesten aldri selv, fordi jeg lager alltid dobbel porsjon så jeg har til neste dag. Denne gangen ble det en dobbel porsjon med enkel mengde væske, da ble jeg veldig mett og hadde nok rester til å lage smoothie-is. Hurra! Sjokoladetrekket er laget av 2 ss kokosolje, 1 ss fibersirup gold og 2 ss rå kakao. Ekstra jern og magnesium der altså!

IMG_4403

IMG_4405

Mer is? Sjekk ut yoghurt-is, smoothie-is og creamy lime-is! Mer smoothiebowl finner du HER!

Ps. Jeg blir kjempeglad hvis du liker siden in på Facebook!

One thought on “Rawfood: Proteinrik spicy smoothiebowl med mango

Comments are closed.