Rawfood: Grønn blåbærsmoothie


Her kommer en oppskrift på grønn blåbærsmoothie. Grønn smoothie betyr bare at den inneholder grønnsaker, noe mine smoothies som regel gjør. Denne ble likevel blå og fin i fargen. Når vi er inne på smoothiebegreper; Visste du at supersmoothie betyr at smoothien inneholder supermat? Og at smoothiebowl betyr at smoothien er tykkere og må spises med skje? Nå vet du det.

IMG_4744

Du trenger:

Dette gjør du:

Blend alle ingrediensene sammen til de blir smooth. Server med din favoritt topping, jeg brukte ferske båbær og hempfrø. Yum!

Helsefreaken:

Denne oppskriften er raw, glutenfri, soyafri, nøttefri, alkoholfri, halal og koffeinfri. Allergener: Melk, avocado, kokos. Vil du lage en melkefri vegansk versjon kan du bytte ut biola med kokosmelk og sitron (men da trenger du ikke kokosolje i tilegg). Vil du lage en lavkarbo versjon kan du bruke biola naturelle eller biola zero (jeg brukte den med sukker fordi jeg hadde den i hus og jeg syns blåbærsmaken passet fint i denne smoothien).
Du får i deg masse antioksidanter og vitamin C fra blåbærene, avocadoen og kokosoljen gir deg vitamin E og et stabilt blodsukker, biolaen gir deg probiotika, proteiner, kalsium, kalium, magnesium og jod, spinaten gir deg jern, fiber og protein, gurkemeien forebygger og demper betennelser i kroppen, samt styrker fordøyelsen. Tips: Vil du booste denne smoothien enda mer kan du tilsette hempolje for ekstra omega 3, collagen for ekstra protein, aloe vera for ekstra vitamin B samt generelt vitaminopptak.

IMG_4743

Fattigmann:

Her kan du bruke frossne bær og grønnsaker, de får du kjøpt for neste ningenting i de fleste matbutikker. Men, du kan også bruke aroniabær i stedet for blåbær, disse bærene vokser rundt omkring i hele landet, de er stappfull av antioksidanter og helt gratis å plukke. Du kan selvsagt også plukke blåbær i skogen, hvis du er så heldig å ha tid til denslags. Yay, gratis mat! Og når vi er inne på det, du kan bruke brennesle i stedet for spinat også, men det er best å sanke tidlig på våren for så å fryse ned. Men kanskje akkurat DU er en av de som gjorde det?
Du kan bruke first price avocado, sløyfe den helt eller kjøpe billig på innvandrerbutikken der du også får tak i billig kokosolje og billig gurkemeie. Du kan bruke vaniljesukker i stedet for rå vanilje, eller sløyfe det helt hvis du vil unngå sukkeret. Toppingen kan sløyfes, men billige alternativer er solsikkerfrø, kokosmasse, sesamfrø og gresskarkjerner.

Restekjærlighet:

Jeg sier som alltid. Har du rester av smoothie, lag smoothie-is. Sommeren er ikke over enda!

Mer smoothie? Sjekk ut mango matcha smoothie, kakaosmoothie og smoothie med aprikos og grønnkål!

Ps. Jeg blir veldig glad hvis du liker siden min på facebook! Jeg vil også gjerne bli vennen din på snapchat, Greta_Gangsta heter jeg der, jeg legger til alle som legger til meg <3

One thought on “Rawfood: Grønn blåbærsmoothie

Comments are closed.