Rawfood: Creamy lime-is


Det regner i dag, men det er meldt sol i morgen. Da er det greit å ha en iskald snack liggende klar i fryseren. Og hva er vel bedre enn noe som både smaker godt OG er supersunnt?

IMG_2197

Du trenger:

Dette gjør du:

Bland avocado og lime i blenderen. Bruk en halv lime per avocado. Tilsett litt nøttemelk for å få en smooth blend, men ikke for mye. Smak til med sukrinmelis, til du får det så søtt som du ønsker.

Fyll blandinga i ispinne-former og sett i fryseren.

Sjokoladetrekket må lages når isen er stivna, men er til gjengjeld veldig enkelt. Smelt cocosolje, ca 100 ml, tilsett et par spiseskjeder rå kakao, smak til med sukrinmelis.

Dypp isen i sjokoladen, nyt med en gang, eller sett tilbake i fryseren.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, vegansk, rå, lavkarbo og uten raffinert sukker.
Allergier: Nøtter og avocado. Dersom du ikke tåler nøtter kan du bruke rismelk, soyamelk eller havremelk. Ingen av disse er lavkarbo, så hvis du vil unngå karbohydratene kan du bruke kokosmelk, hampmelk eller kremfløte hvis du tåler det. NB: Lager du disse til barn under et år bør du bruke banan i stedet for sukrinmelis og kokosmelk som væske, da små barn ikke skal ha i seg kunstig søtning og nøtter.
Avocado er en super kilde til vitamin A, C og D. Avocado er bra for huden, beskytter tarmen og kan hjelpe mot forstoppelse, kan virke blodtrykknedsenkende grunnet sitt høye innhold av kalium, den styrker nervene grunnet sitt inhold av vitamin B og fettsyrer som er viktige for stoffskiftet i nervesystemet. Rå kakao er noe av det sunneste du kan få i deg, grunnet sitt ekstremt høye inhold av ulike antioksidanter og mineraler som blandt annet styrker immunforsvaret og forebygger kreft, virker antistressende , hjelper mot tretthet og gir ekstra energi, reduserer søtsuget og bidrar til vektkontroll, forebygger hjerneslag, alzheimers, parkinson og diabetes type 2!
Kokosolje lagres ikke som kropsfett, men brukes av kroppen for å produsere energi. De mellomlane fettsyrene i kokosolje hjelper stoffskiftet å forbrenne flere kalorier. Kokosolje bidrar til å senke det farlige kolesterolet. Som om ikke det var nok, bidrar kokosolje til å redusere slitasje på fordøyelsessystemet, beskytte kroppen mot infeksjoner og demper bakterier i mage og tarm.

Fattigmann:

Det er billigere å kjøpe avocado i en kilos nett. Du kan bruke sitron på flaske i stedet for fersk lime. Du kan bruke honning eller banan i stedet for sukrinmelis, men da blir det ikke lavkarbo. Hvis du vil lage lavkarbo kan du bruke suketter utblanda i litt varmt vann, bruk en sukett per avocado. Du kan bruke vann i stedet for nøttemelk, du kan også sløyfe sjokoladetrekket.

Restekjærlighet:

IMG_2233

Hvis du har mer igjen av røra, men ikke nok til å lage en is, lag en deilig lime-mouse.
Jeg serverte min med friske jordbær, sukrinmelis og rester av sjokoladen. Jeg hadde så mye sjokolade igjen at jeg brukte resten til å lage jordbær med sjokoladetrekk!

IMG_2223

 

Tips: Ta vare på jordbærtoppene når du renser jordbær, de er fulle av klorofyll. Putt de i fryseren og bruk de neste gang du lager smoothie!

IMG_2214

Mer avocado-dessert? Prøv min rå sjokolademouse! Mer hjemmelaget is? Sjekk ut min oppskrift på grønn smoothie-is!

Greta-G-logo-gronn-01