Rabarbrasuppe helt uten sukker


Det er fortsatt sesong for rabarbra, siden sommeren har vært så kald i år. Jeg har fått parsellhage og har derfor masse god rabarbra i hus. Det er masse godt man kan lage med rababra, men min personlig favoritt er rabarbrasuppe. Det smaker sommer i en kopp!
Har prøvd meg fram med litt forskjellige oppskrifter, men har kommet fram til at min egen oppskrift fra den gamle bloggen er best, så her kommer den på ny.

rabarbra

 

Du trenger:

  • 5 dl vann
  • 5 dl rabarbra – renset, vasket og kuttet
  • 3 ss agavesirup
  • 12 dråper stevia
  • 1 kanelstang

Dette gjør du:

Kok opp vann og rabarbra sammen med kanelstangen til rabarbraen er mør. Tilsett agavesirup og stevia.

Nyt den rykende varm eller isende kald.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er lavkarbo, glutenfri, vegansk og uten raffinert sukker. Rabarbra har en styrkende og parasittdrepende virkning, den er rik på kalsium, kalium, jern, magnesium, vitamin A, B, og C, samt fiber. Kanel virker blodsukkerstabiliserende.

NB: Hvis du ammer eller sliter med magesyre, urinsyregikt, gallestein eller nyrestein bør du unngå rabarbara grunnet mye syre.

Fattigmann:

Har du hage, eller en venn med hage er det stor sansynlighet for at du får tak i rabarbra helt gratis. Hvis ikke er det ganske billig å kjøpe. Du kan bruke vanlig sukker hvis du ikke har råd til stevia og agave, men da blir det ikke like sunt. Du kan også sløyfe kanelstang og bruke vaniljesukker i stedet for sukker eller søtning.

Greta-G-logo-gronn-01