Mealprep Monday: Grønn Salat


Ny spalte her på nettsiden. Mealprep monday. I serveringsbransjen er det helt vanlig å preppe alt av råvarer i begynnelsen av uka OG begynnelsen av dagen, så alt er lett tilgjengelig til bruk. Etter å ha jobbet i servering i 13 år er det helt naturlig å drive mitt hjemme-kjøkken som et restaurant-kjøkken. Det er nemlig sånn at hvis man ikke er forberedt, da feiler man.

IMG_4153

Du trenger:

  • Et salathode, jeg brukte isberg i dag, men du kan bruke hjertesalat, romano eller hva du liker best / har i hus
  • 1/4 agurk
  • 1 liten løk, jeg brukte rødløk, men du kan bruke hvilken løk du vil / har i hus
  • 1 stor rød paprika

Dette gjør du: 

Kutt alle ingrediensene i like store biter og bland sammen. Oppbevaret i kjøleskap med lokk eller plastfolie.

Kjedelig salat sier du? DET ER POENGET! Denne salaten kan brukes som base til mange forskjellige salater. Tilsett fetaost, tomat og oliven så har du gresk salat til lunch. Tilsett valnøtter, selleri og eple så har du en sunn valdorf-inspirert salat til frokost. Tilsett tunfisk og du har et perfekt etter-trening-måltid. Tilsett kokt egg og sprøstekt bacon og du har en lun middagssalat. Eller bruk den som tilbehør til kjøtt, kylling eller fisk. Bare fantasien stopper deg!

Men, dersom du ikke hadde salaten spiseklar i kjøleskapet ville veien til et usunt valg vært kortere.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er vegansk, glutenfri, sukkerfri, lavkarbo, raw, nøttefri, soyafri, alkoholfri og paleo. Salatblader er rike på fiber, vann, vitamin A, folat, kalsium og kalium. Paprika er rik på fiber, vitamin A og vitamin C, agurk er rik på fiber, kalsium, kalium, magnesium og vitamin A, løk er rik på folat, kalsium, kalium og fosfor.

IMG_4154

Fattigmann: 

Ta utgangspungt i de grønnsakene du har i hus, det være seg ruccola, eple, vårløk, grønn paprika eller tomat. Dersom du trenger å handle, kjøp de grønnsakene som er i sesong, de er nesten alltid billigere. Du finner også mye billige grønnsaker på innvandrerbutikker hvis du har tilgang til det.

Restekjærlighet:

Når salaten blir litt vassen og ikke frister å spise, stek den i smør eller olje sammen med hvitløk og himalayasalt. Tilsett ditt favorittprotein.

Greta-G-logo-rosa

One thought on “Mealprep Monday: Grønn Salat

Comments are closed.