Lavkarbo: Tunfiskrøre


Tidligere i år hadde vi invitert masse folk til brunch hjemme hos oss og av alle rettene som sto på bordet var denne tunfiskrøra en av de mest populære. Flere spurte om oppskriften, derfor deler jeg den nå med alle som vil ha den. Jeg beklager på forhånd at tunfiskrøre ikke er en veldig fotogen rett, men håper du stoler på meg når jeg sier at den smaker godt.

IMG_4424

Du trenger:

  • 1 boks tunfisk
  • 3-4 ss creme fraiche
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts pepper
  • 1 ts dill
  • 1 ts persille
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts kelp

Dette gjør du:

Finhakk løk og hvitløk. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Bruk gaffel for å løse opp tunfisken. Hvis du bruker en mixer vil det bli alt for grøtete konsistens. Tips: Jeg bruker tunfisk i olje, da jeg syns tunfisk i vann smaker ja, vann. Denne tunfiskrøra er god på surdeigsbrødet eller frøknekkebrød eller på salat eller wraps. Denne holder seg ca en uke i kjøleskapet, men hos meg varer den aldri så lenge.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, lavkarbo, soyafri, nøttefri, alkoholfri og inneholder supermat. Allergener: Melk, fisk, løk. Vil du lage en melkefri versjon kan du bruke majones i stedet for creme fraiche, men da bør du tilsette litt eddik eller sitron for å få litt friskhet. Du kan bruke most avocado med sitron hvis du ikke tåler egg eller melk.
Tunfisk er rik på proteiner, omega 3 og vitamin D. Den inneholder også vitamin E, vitamin B, selen, magnesium, kalium og jod. Creme fraiche er rik på vitamin A og kalsium. Hvitløk og løk er rike på kalsium og kalium. Hvitløk inneholder også noe vitamin C. Gurkemeie forebygger og demper betennelser i kroppen, kelp er en supermatvare som er rik på jod, antioksidanter og vitamin K. Tips: Vil du booste denne oppskriften kan du bruke frisk dill og frisk persille i stedet for tørket, da får du også klorofyll!

IMG_4421

Fattigmann:

Tunfisk er en av de billigste proteinkildene du får kjøpt i butikken. Du kan bruke rømme i stedet for creme fraice. Kelp kan sløyfes. Bruk den løken du har i hus. Du kan bruke hvitløkspulver i stedet for hvitløk hvis du har det. Gurkemeie, pepper, dill og persille får du kjøpt billig på innvandrerbutikker.

Restekjærlighet:

Denne har jeg gleda meg til å dele med dere. Hvis du har rester av tunfiskrøra kan du lage den om til pastasaus! Nå vil jeg ikke gå inn i en diskusjon om pasta her, jeg bruker pasta fra Fedon, men du kan bruke hva du vil. Squash-pasta hvis du går på lavkarbo, glutenfri pasta hvis du har cøliaki, etc etc. Det er sausen som er viktig her. Den lager du ved å putte tunfiskrøra i en panne, skru på varmen og tilsette en god klunk tørr hvitvin. Når det ikke smaker rå løk og alkohol av den er den ferdig. Tips: På vinmonopolet står det sukkerinnholdet i alle vinene, velg den vinen med minst sukker!

IMG_4425

Mer lavkarbo? Sjekk ut ovnsbakte reddiker og lavkarbo hamburger!