Lavkarbo: Jordbærsmoothie kamuflert som milkshake!


I dag ble det smmothie til middag. Fordi jeg er alene hjemme og fordi det er sol ute.

IMG_4118

Du trenger:

  • 5 dl frossne jordbær, jeg bruker med de grønne toppene fo ekstra næring
  • 3 dl yoghurt naturelle
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss chiaolje eller linfrøolje
  • 1 krm rå vanilje
  • 1 krm gurkemeie
  • 1-2 ss sukkerfri saft
  • Krem, kakaonibs og hempfrø til pynt, kan sløyfes

Dette gjør du:

Kjør jordbær og yoghurt i blender på full effekt til konsistensen er smooth. Tilsett vanilje og gurkemeie og bland. Tilsett oljene og blend en siste gang, smak til med saft hvis det ikke er søtt nok. Anrett med krem på toppen og strø med hempfrø og kakaonibs. Denne oppskriften gir 1-2 porsjoner.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er raw, glutenfri, nøttefri, alkoholfri, soyafri, lavkarbo og går under kategorien supermat. Vil du lage en vegansk melkefri versjon kan du bruke kokosmelk, kokosyoghurt eller soyayoghurt i stedet for yoghurt og sløyfe kremen på toppen. Du får i deg vitamin C og fiber fra jordbærene, kalsium, proteiner og probiotika fra yoghurten, omega 3, 6 og 9 fra chiaoljen og hampfrøene, gurkemeien har betennelsesdempende effekt, kokosoljen virker blodsukkerstabiliserende og kakaonibs er rike på magnesium.

IMG_4120

Fattigmann:

Frossne jordbær er en kjempebillig superingrediens. Bruk den yoghurten du har i hus, eller kjøp den som er billig. Se etter tilbudsvarer og datovarer i butikken. Du kan bruke rømme eller creme fraiche hvis du har det i hus. I stedet for chiaolje kan du bruke knuste linfrø. I stedet for rå vanilje kan du bruke vaniljesukker, eller unnlate det helt.

Restekjærlighet:

Har du mer igjen av denne smoothien, lag smoothie-is!

Ps. Jeg har stengt kommentarfeltet her på bloggen fordi jeg var plaget med mye spam-kommentarer. Legg gjerne igjen en kommentar eller et spørsmål på min facebook-side, så svarer jeg deg der!

One thought on “Lavkarbo: Jordbærsmoothie kamuflert som milkshake!

Comments are closed.