Lavkarbo: Fløtekarameller


Yes! Noen ganger trenger man noe for å døyve det verste søtsuget. Alle sier at søtsuget forsvinner etter en stund på lavkarbo, men det gjelder ikke for meg. Om det er psykisk kan godt hende, men hva gjør vel søtsug når det finnes så mange gode sukkerfrie ting å lage? Takk til Lavkarbo Gjort Enkelt for oppskrift!

IMG_4710

Du trenger:

Dette gjør du:

Bland alle ingrediensene i en kjele og la det koke opp. Kok videre på svak varme i ca en time mens du rører forsiktig. Sjekk om karamellen er ferdig ved å dyppe en skje nedi, hvis massen stivner fort på kantene er den ferdig. Det skal selvsagt også lukte og smake karamell. Men, vær forsiktig med smakinga, du kan brenne deg! Jeg hadde min karamell i silikonformer som jeg satt i fryseren, men du kan også bruke en helt vanlig form (ildfast for, tupperware, etc.) med plastfolie oppi. Karamellen er lett å kutte i biter når den er stivna. Oppbevares kjølig!

IMG_0070

Helsefreaken:

Denne oppskriten er glutenfri, sukkerfri og lavkarbo. Allergener: Melk og polyoer.
Du får i deg proteiner, kalsium, kalium, magnesium og jod fra disse karamellene som også hjelper deg å holde blodsukkeret stabilt.

Mer lavkarbo søtsaker? Sjekk ut min tiramisukrem og min lavkarbo kakao!

Ps. Er du på instagram? Følg meg gjerne der, jeg heter @_Greta_G