Lavkarbo: Blomkålsuppe med gurkemeie og bacon


Jeg sa jo at høstoppskriftene kommer, her er en av de: Lavkarbo blomkålsuppe med gurkemeie og bacon. Oppskrift under bildet.

img_4807

Du trenger:

  • 1 blomkålhode
  • 1 liter vann
  • 1 dl kjøttkraft eller 1 ss gelatin og 1 buljongterning
  • 1 ts gurkemeie
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • 2 ss eplecidereddik
  • krydder etter eget ønske og smak, jeg brukte himalayasalt, pepper, 1/2 ts muskatt, 1/2 ts chilipulver, 1/2 ts paprika, 1 ts persille og litt kelp
  • bacon, tilpass mengde til antall personer som skal spise, jeg brukte 6 strimler
  • din favoritt topping, jeg brukte vårløk

Dette gjør du:

Kok opp vannet (jeg bruker vannkoker) og tilsett blomkålen i buketter og hvitløken i hele fedd uten skall. Tilsett kraft eller buljong og gelatin og la det koke til blomkålen er mør. Skru ned varmen og tilsett krydder og eddik. Kjør alt med en stavmixer til suppa får en smooth konsistens. Tilsett kokosmelka og gi det hele et oppkok mens du steker baconet.

img_4812

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri, paleo, lavkarbo, nøttefri, soyafri, alkoholfri og koffeinfri. Vil du lage en vegansk og halal versjon kan du sløyfe gelatin og bacon.
Blomkål og hvitløk er rik på folat, kalium, magnesium og vitamin C. Hvitløk er også rik på kalsium og inneholder noe protein. Gelatin kjøttkraft er rik på aminosyrer, kalsium, kalium og magnesium samt reparerer skadet vev, hjelper mot muskel og leddsmerter, styrker fordøyelsen og forebygger dannelsen av nye rynker! Gurkemeie forebygger og demper betennelser i kroppen og styrker fordøyelsen, kokosmelk er rik på vitamin E og virker blodsukkerregulerende, himalayasalt inneholder mineraler og sporstoffer, kelp er en god kilde til jod, bacon er en god proteinkilde og eddik øker næringsopptaket av fra de andre matvarene samt styrker fordøyelsen.

img_4809

Fattigmann:

Blomkål er i sesong nå og er derfor billig å få tak i. Dersom du leser dette utenfor seson kan du bruke frossen broccoli i stedet for blomkål. Suppe er perfekt for fattigmann fordi den består av mye vann som er så og si gratis. Du finner billig kokosmelk, gurkemeie og gelatin i innvandrerbutikken og bytt ut buljong og himalayasalt med vanlig bordsalt, men det aller billigste er å bruke hjemmelaget kjøttkraft, den er jo laget av rester! Bruk det krydderet du har i hus. Det samme gjelder eddik, her fungerer hvit eddik, hvit balsamico, hvitvinseddik og riseddik like fint som eplecidereddik! Bacon kan sløyfes.

img_4803

Restekjærlighet:

Denne er kjempegod å ha med seg til lunch neste dag, hvis man jobber et sted med mulighet for oppvarming av mat. Ellers er den fin å fryser til en vakker dag man ikke har like god tid til å lage suppe.

Mer suppe? Sjekk ut min sukkerfrie rabarbrasuppe!

PS. Jeg har lagt ut masse fint på finn.no nå, kokebøker, dameklær, barneklær, herreklær, kjøkkenutstyr og pynt. Ta en titt!

 

 

 

2 thoughts on “Lavkarbo: Blomkålsuppe med gurkemeie og bacon

Comments are closed.