Lag din egen bounty med kun 4 ingredienser. Ja, den er vegansk!


Nå skulle det komme oppskrift på sunnere jule-snop her og av en eller annen grunn er det mange som lager bouny til jul. Jeg forbinder det egentlig ikke med jul, men har laget det likevel. Dette kan jo bli en kjempefin gave også, for som jeg skrev i inlegget om spiselige julegaver du kan lage selv, alt ikke smake granbar og nellik!

bounty med kun 4 ingredienser

Bounty med kun 4 ingredienser

Du trenger:

Dette gjør du:

Ha kokosmelka i en kjele og varm den opp. Tilsett sukrin og rør godt. Etter et minutt tilsetter du kokosmassen. Eør godt og skru av varmen. La blandingen avkjøle seg en time i kjøleskap før du former den til små pølser med hendende. Klem hardt så det ikke er så mye luft inni, da faller de lett fra hverandre. Tips: Bruk hansker! Sett pølsene på et bakepapirkledd fat eller bret som du puter i fryseren mens du smelter sjokoladen (eller opobevar de der til en gang du får lyst på bounty). Sjokoladen smeltes i vannbad og kokospølsene dyppes i den smeltede sjokoladen før de settes i kjøleskapet.

bounty med kun 4 ingredienser

Hjemmelaget vegansk bounty uten sukker og gluten

Helsefreaken:

Som sagt så er denne oppskriften vegansk, lavkarbo, paleo, glutenfri, soyafri (sjekk sjokoladen du bruker), nøttefri, halal, alkoholfri og uten gjær. Allergener: Kokos og koffein. Er du sensitiv for koffein kan du lage din egen sjokolade av carob, kakaosmør, kokosolje og søtning. Dersom du vil lage en raw versjon kan du bruke DENNE sjokoladeoppskriften samt varme opp kokosmelk og sukrin til 40 grader i stedet for å la det koke opp.

Dette er først og fremst en snack og ikke helsekost, men den påvirker ikke blodsukkeret og er derfor mye sunnere enn vanlig sjokolade fra butikken. Kokos er rik på vitamin E som er bra for huden, samt inneholder mye fiber og blodsukkerstabiliserende, kolesteroldempende,vektregulerende fettsyrer. Mørk sjokolade er rik på antioksidanter og inneholder noe magnesium som blandt annet hjelper mot stive muskler og forstoppelse.

Fattigmann:

Her kan du bruke ingredienser fra din dagligvare. Du kan bruke mørk kokesjokolade i stedet for sukkerfri sjokolade og hinning i stedet for sukrin, men husk at da blir det litt mer karbohydrater til sammen. Om du er veganer eller allergiker må du sjekke at sjokoladen ikke inneholder melk.

Mer sunt snop? Sjekk ut bacon-smash, fløtekarameller, rå sjokolade med eplechips og jordbær og peanutbuttercups! Mer lavkarbo? Sjekk ut 5 snacks du kan unne deg på lavkarbo! Mer vegansk? Sjekk ut 5 veganske favoritter fulle av smak og næring!

Ps. Kjærese lesere! Jeg blir kjempeglad om dere har lyst til å nominere min nettside til VIXEN bloggawards 2016. Jeg passer nok best i kategorien årets matblogg. Du trenger ikke skrive noe begrunnelse, bare navn på blogg (Greta-G), bloggadressen (www.greta-g.no), kategori (Årets matblogg) og ditt navn og epost. Skjema finner du HER! På forhånd takk, klem fra meg  

2 thoughts on “Lag din egen bounty med kun 4 ingredienser. Ja, den er vegansk!

Comments are closed.