Jukseoppskrift: Yoghurt-is


Denne er så enkel at man nesten ikke trenger oppskrift.

IMG_4380

Du trenger:

  • en liten yoghurt, brukt den du liker best
  • sukkerfri sjokolade
  • en ispinne

Dette gjør du: 

Stikk pinnen i yoghurten med lokket på. Jeg brukte en spisepinne som jeg knakk i to, men du kan bruke ferdig kjøpte ispinner, eller et halvt sugerør. Sett i fryseren over natta, eller noen timer til den er fryst. Smelt sjokoladen i micro eller over vannbad. Når yoghurten har frosna dypper du tuppen (eller hele hvis du vil) i den smelta sjokoladen. Tips: Lag mange av denne hvis du har barn!

Helsefreaken:

Hvor sunn denne oppskriften er avhenger av hvilke råvarer du bruker. Jeg brukte Yoplait dobbel null yoghurt og sukkerfri mørk sjokolade, den er innanfor hvis man går på moderat lavkarbo. Min oppskrift er derfor lavkarbo, glutenfri, soyafri (sjekk om sjokoladen inneholder soya hvis du er sensitiv), nøttefri og alkoholfri. Allergener: Melk. Vil du lage en vegansk melkefri versjon kan du bruke en liten soyayoghurt, men disse inneholder ca 6 gram sukker. Går du på strikt lavkarbo kan du bruke en Skyr uten tilsatt sukker.
Yoghurt inneholder proteiner, kalsium, kalium og magnesium, samt litt vitamin A og vitamin B, men den aller viktigste grunnen til å spise yoghurt er probiotika, de gode bakteriene som tar vare på tarmen din! Jeg kunne skrevet en evighet om hvor viktig god tarmhelse er, men det får bli et eget inlegg. Sjokolade inneholder kakaosmør som er veldig bra for både hud og blodsukker, samt kakao som inneholder masse magnesium, samt sink, kalsium, kalium og jern!

IMG_4382

Fatigmann:

Her er det bare å bruke den yoghurten du har i hus. Har du ikke yoghurt kan det lønne seg å sjekke dato-varene i butikken, eller hva som er på tilbud. Yoghurt holder seg som regel mye lengre enn datoen tilsier, så ikke vær redd her. Finner du en god og sunn yoghurt på tilbud, hamstre!
Du kan også bruke den sjokoladen du har i hus. Sukkerfri sjokolade varierer mye i pris, det billigste merket er «Sukkerfritt» som selges på Rema og Bunnpris.

Mer is? Sjekk ut Smoothie-is og Creamy lime-is! Mer yoghurt? Sjekk ut frozen yoghurt med mango! Mer jukseoppskrift? Sjekk ut Sukkerfri milkshake!

One thought on “Jukseoppskrift: Yoghurt-is

Comments are closed.