Jukseoppskrift: Sukkerfri milkshake


Mitt i fellesferien er jukseoppskrifter min beste venn. Min sønn er med meg døgnet rundt og da blir det ikke like mye tid til å stå på kjøkkenet. Her kommer en jukseoppskrift på sukkerfri milkshake. Dette er langt fra helsekost, men hvis du uansett har tenkt til å drikke milkshake er denne mye bedre enn for eksempel den på Max.

IMG_4335

Glasset kan kjøpesHER

Du trenger:

  • 3 dl sukkerfri is
  • 1 dl helmelk
  • 2 ss sukkerfritt syltetøy, jeg brukte bringebær (kan sløyfes)
  • krem til å ha på toppen (kan sløyfes)

Dette gjør du: 

Blend alle ingrediensene sammen i blenderen. Du kan også bruke stavmixer. Anrett med krem på toppen. Tips: Du kan bruke kakao i stedet for syltetøy hvis du vil ha sjokolademilkshake. Tips 2: Prøv med peanøttsmør i stedet for syltetøy, eller i tillegg, sjukt digg! Denne oppskriften gir ca 1 porsjon.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, sukkerfri, nøttefri og alkoholfri. Allergener: Melk, egg og maltitol.
Næringsinnholdet vil selvsagt litt abhengig av hvilken sukkerfri is du bruker, jeg brukte Easy is, den inneholder 7 gram karbohydrat per 100 gram og er innanfor hvis du går på moderat lavkarbo. Du kan selvsagt bytte ut syltetøyet med ekte bær og bytte ut melka med fløte og eller vann for å kutte ned på karbomengden. Iskrem er faktisk en god kilde til vitamin A, kalsium, kalium, magnesium og jod! Bringebærsyltetøyet inneholder folat, vitamin C, kalsium og kalium. Melka inneholder proteiner, kalsium, kalium, magnesium og jod.

Fattigmann:

Sukkrfri is er ikke det billigste, her kan det lønne seg å handle i Sverige. Men, du kan selvsagt spe på med isbiter for å få mer ut av isen. Du kan bytte ut melk med vann, eller bruke 50/50 melk og vann. Sukkerfritt syltetøy er ofte på tilbud grunnet kort holdbarhet, spesielt på helsekosten, men også av og til i matbutikken. Syltetøyet holder seg mye lengre enn datoen sier, så ikke vær redd her. Du kan selvsagt bruke vanlig syltetøy hvis du har det i hus, men bruk 1 ss i stedet for 2.

Mer jukseoppskrift? Sjekk ut min Pink Lemonade, min Sweet and Sour, mil lavkarbo hamburger, min tiramisu-krem og min smoothie-is!

PS. Ikke glem å sjekke ut mine ting til salgs på Finn, da!

One thought on “Jukseoppskrift: Sukkerfri milkshake

Comments are closed.