Jukseoppskrift: Lavkarbo hamburger

IMG_3984

Dere er vel ikke lei av jukseoppskrifter? Jeg vil gjerne kose meg med hamburger selv om jeg lager glutenfri lavkarbomat. Men, når det kommer til «bak ditt eget lavkarbo hamburgerbrød» da er Greta out. Denne oppskriften er inspirert aav Deliburgeren på Max, et kjempefint alternativ til de som ikke spiser brød av ulike grunner. Oppskrift under bildet.

IMG_3984

 

Du trenger:

  • ferdig hamburger fra butikken. Du kan også bruke beefburger eller kalkunburger
  • Salatblader. Bruk de du liker best, men de må ikke være alt for myke. Jeg brukte isberg.
  • Ost. Cheddar eller Norwegia.
  • Tomat
  • Sylteagurk
  • Løk. Bruk din favoritt, jeg brukte rødløk
  • Dressing. Bruk din favoritt, jeg brukte ferdig hamburgerdressing OG blue cheese.

Dette gjør du:

Skjær opp grønnsakene og stek burgeren i rikelig med smør. Senk varmen og legg på osten og et lokk. Anrett som du ville gjort med en vanlig hamburger, men i stedet for brød bruker du salatbladene. Tips: Denne burgeren er veldig god med brie. Det er også godt med bacon på toppen.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, sukkerfri, lavkarbo, nøttefri og alkoholfri. Allergener: Løk, tomat, melk. Vil du lage en melkefri versjon kutter du ut osten og evt dressingen hvis du bruker en som inneholder melk. Sjekk alltid ingrediensene når du kjøper ferdigprodukter i butikken, noen dressinger inneholder soya, noen burgere inneholder egg osv.
Du får i deg blandt annet vann, fiber og klorofyll fra salaten, proteiner, mineraler og fett fra burgeren og osten, samt vitamin A og antioksidanter fra tomaten.

Dersom du vil gjøre denne oppskriften enda sunnere, bruk økologiske ingredienser og lag dressingen selv. Du kan også toppe burgeren med fermnterte grønnsaker i stedet for sylteagurk, samt ha spirer på toppen.

Fattigmann:

Bruk de ingrediensene som er på tilbud, eller de du har i hus. Har du kinakpl, bruker du det. Har du sylta rødbeter og ingen sylteagurk bruker du det. Har du ketchup og rømme men ingen hamburgerdressing bruker du det. Mangler du en grønnsak? Sløyf den. Hvis du ikke finner hamburgere på tilbud finnes det alltid billige hamburgere i frysedisken på butikken.

Restekjærlighet:

Har du rester av grønnsakene, lag en salat og ta med deg på jobb neste dag.

Ps. Er du på bloglovin? Følg meg gjerne der ved å trykke på linken nede på høyre sidemeny!

Greta-G-logo-rosa