Jukseoppskrift: Frokostshake


Når man ikke har tid til å lage smoothie, og hvertfall ikke har tid til å finne fram juiceren, men likevel vil noe næringsfult å drikke før jobb, da er det godt vi har jukseoppskrifter!

IMG_1271
Sugerøret er laget av nedbrytbart papir som er mye mer miljøvennlig enn vanlige sugerør. Kan kjøpes HER

 

Du trenger:

  • Ananasjuice, 1 dl
  • Hvetegresspulver, 1 ss
  • Vitamin D, 4 dråper
  • Solhatt, 30 dråper

Dette gjør du:

Putt alle ingredienser i en shaker, rist til alt er blanda og drikk med en gang.

Helsefreaken:

Hvetegress er noe av det sunneste du kan få i deg, rikt på klorofyll som renser blodet og gir nytt liv til cellene, har antiinflammatoriske egenskaper og reduserer dårlig kroppslukt og ånde! Som om ikke det var nok, bidrar hvetegress til at kroppen tar opp hjern lettere, forbedrer leverfunksjonen, styrker immunforsvaret, øke energinivået og bidra til vekttap.
Ananas har også mange gode egenskaper. Den er rik på vitamin C og antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler. Ananas inneholder enzymer som stimulerer proteinfordøyelsen. Vitamin D er noe de fleste får i seg alt for lite av, da det kommer fra sola og vi har ikke mye sol i Norge. Vitamin D bidrar til at kroppen tar opp kalsium, samt bidrar til en normal muskelfunksjon. Solhatt forbygger forkjølelse og luftsveisinfeksjoner. Solhatt inneholder også stoffer som angriper gjær og sopp direkte.
Denne oppskriften er rå, vegansk, glutenfri og uten raffinert sukker. Allergier: Vær forsiktig med hvetegress dersom du ikke tåler hvete / hvetestivelse / gluten, da enkelte kan reagere på det. Dersom du ikke tåler ananas kan du bruke en annen juice. Dersom du går på lavkarbo kan du bruke en ren grønnsaksjuice. Dersom du er atopiker eller er gravid eller ammer kan du lage denne shaken uten solhatt.

Fattigmann:

Du kan fint lage denne shaken uten vitamin D og solhatt, den vil fortsatt være veldig sunn. Hvetegress er ikke billig. Men, det går fint ann å dyrke sitt eget! Du kjøper bare en pose hele hvetekorn på helsekosten og planter i en langpanne med jord eller bomull. Det tar riktignok litt tid, men man sparer mye penger på det i lengden.

Har du prøvd hvetegress?

Greta-G-logo-rosa

4 thoughts on “Jukseoppskrift: Frokostshake

  1. Når jeg jobbet på alternativmessen på Lillestrøm hadde vi stand ved siden av noen med ferskpresset hvetegress. Akk! Ingenting slår ferskpresset hvetegress.

    Hvis man skal dyrke det selv og ikke bruke pulver er det også en fordel med en ordentlig hvetegressjuicer, for det funker dårlig å juice dem med vanlig juicer.

Comments are closed.