Jukseoppskrift: Brødvafler


Det var en gang en dame som ikke hadde stekeovn, men likevel hadde lyst på hjemmelaget brød. Den dama var meg og jeg kom på noe lurt. Brødvafler! Oppskrift under bildet.

IMG_2591

 

Du trenger:

  • Brødmix, din favoritt
  • Kokosolje til steking
  • Vaffelhjern

Dette gjør du:

Følg bruksanvisningen på pakken av brødmixen, men deigen trenger ikke å heve, da den uansett skal stekes i vaffelhjern. Varm opp vaffelhjernet, smør det med kokosolje og stek i vei.
Disse vaflene er best nystekte, men holder seg godt. De kan varmes i ovn, micro eller brødrister.

IMG_2601

Servér med ditt vavorittpålegg. Her har jeg brukt smør, kalkunskinke og ruccola på ene siden og hvitost, paprika og vårløk på andre siden.

Helsefreaken:

Både brød og vafler er fyfy-ord for helsefreaken. Men ikke vær redd, her kan du tilpasse oppskriften til din livsstil. Går du på lavkarbo, kan du bruke lavkarbo brødmix, det gjorde jeg og kan skrive under på at man blir stappmett av én vaffel! Går du på glutenfri diett kan du bruke en glutenfri brødmix, osv osv.

Fattigmann:

Kjøp den billigste brødmixen du finner. Dersom oppskriften krever melk, bytt ut med vann. Bruk det du har i hus av olje eller smør til å steke vaflene. Man ender som regel opp med å kaste mindre mat enn om man baker store brød.

Hva er din favoritt vaffelhjern-oppskrift?
Vil du ha flere jukseoppskrifter framover?

Greta-G-logo-rosa