Jukseoppskrift: Barnevennlig 17. Mai-kake uten melk og gluten!


Jukseoppskrifter er når man lager sin egen vri på noe som ikke er laget helt fra grunnen. Mine jukseoppskrifter oppstår som regel når det er baking involvert. Jeg pleide å bake de lekreste kaker og de deiligste brød, med da min sønn fikk glutenallergi og melkeallergi ble det vanskeligere å bake. Jeg KAN bake glutenfritt, men det smaker ikke alltid like godt. Og da jeg på toppen av det hele møtte en mann med nøtteallergi og diabetes ble det enda vanskeligere å bake noe som alle tåler. Også meg, da. Helsefreaken som helst vil bake lavkarbo. Da blir det jukseoppskrifter for alle penga. Men, i morgen er det 17. Mai og da er det lov å unne seg et kakestykke. Hvis man vil. Oppskrift under bildet.

IMG_0045

Jeg baker denne i kveld og pynter den i morgen tidlig, derfor legger jeg ved et bilde fra tidligere år.
Kakeformen er fra Àlehns, men du finner mange fine HER

Du trenger:

  • en pakke toro sjokoladekake langpanne, denne er glutenfri og melkefri
  • 2 dl neutral olje, jeg bruker kokosolje
  • 1 boks kokosmelk
  • Sukrinmelis eller melis
  • rå vanilje, kan sløyfes
  • sitron eller lime, saften og skallet, kan sløyfes
  • Friske jordbæ og blåbær til pynt

Dette gjør du:

Sett kokosmelka i kjøleskap i minst 4 timer, helst over natta.
Lag kaken som anvist på pakken, men bruk en rund kakeform i stedet for langpanne. Avkjøl kaka godt.
Glasuren lager du ved å skille det øverste faste laget i kokosmelka fra det nederste flytende laget. Det skiller seg etter å ha stått i kjøleskapet en stund. Det faste laget er kokosfløten. Stivpisk kokosfløten sammen med sukrinmelis og evt sitron / lime og rå vanilje. Jeg bruker en håndmixer til dette, hvis du ikke har håndmixer finnes det mange fine HER. Smak deg fram til du finner den sødmen og syrligheten du liker. Anrett kaka med masse glasur på toppen, kutt jordbær i passe små biter og dekorér toppen med jordbær og blåbær som det norske flagget.

Helsefreaken:

Denne kaka er glutenfri, melkefri, nøttefri og soyafri. Allergener: Hvetestivelse, egg, kokos og jordbær. Vil du lage en versjon uten jordbær, bruk bringebær.

Vil du lage en lavkarbo versjon kan du bruke den glutenfrie, nøttefrie, melkefrie sjokoladekaka fra Easy Life.

Fattigmann:

Akkurat nå er det priskrig på disse kakene i forbindelse med 17. Mai. Det er alltid lurt å hamstre tørrvarer når de selges til ekstremt lave priser. Kokosmelk finnes i de fleste billigmerker i butikkene. Du kan bruke vaniljesukker i stedet for sukrinmelis og rå vanilje. Du kan bruke frossne bær i stedet for ferske, men husk å sile av all overflødig væske før du dekorérer kaka.

Restekjærlighet:

Har du rester av denne typen kake kan du lage cakepops. Si fra hvis du vil ha oppskrift, da!

Flere jukseoppskrifter? Sjekk ut min sweet & sour og min pink lemonade. Mer søtsaker uten melk og gluten? Sjekk ut mine risboller!

Greta-G-logo-gronn-01

2 thoughts on “Jukseoppskrift: Barnevennlig 17. Mai-kake uten melk og gluten!

Comments are closed.