I disse billigbutikkene finner du miljøvennlig kjøkkenutstyr


La oss snakke litt om giftige ting på køkkenet, dere. Jeg har lenge hatt lyst til å skrive et innlegg om hvordan du detoxer kjøkkenet. Men, jeg er perfeksjonist og blir liksom aldri fornøyd, så da lar jeg heller være å skrive. Dumt, ikke sant? Derfor slår jeg nå et slag for lavterskel blogging, fordi jeg nettop kjøpte en del giftfrie profukter til kjøkkenet på de billige butikkene og føler for å dele det med deg. Ikke sponset, bare gode tips.

miljøvennlig kjøkkenutstyr

Hva er giftig på ditt kjøkken? Først og fremt plast. Plast gjemmer seg i alt mulig på kjøkkenet. De verste er poser og plastfolie, fordi de kastes etter en gangs bruk og er derfor utrolig lite bærekraftig. Men, plast er ikke bare farlig for miljøet, det er også farlig for kroppen din. Plast inneholder masse giftstoffer og hormonhemmere som lekker ut i maten din når du bruker det på kjøkkenet. Har du lagt merke til hvor mye plast vi har på kjøkkenet? Matbokser, fjøler, knivskaft, glass, kopper, fat, skåler, flasker, øser, stekespader, litermål og ikke minst ting til barna! Det enkleste du kan gøre for å få et giftfritt og miljøvennlig kjøkken er å bruke resirkulerte glass og flasker laget av glass til å oppbevare mat og drikke, samt porselen og keramikk til å spise og drikke av. Resirkulerte glass of flasker er i tillegg helt gratis. Har du små barn vet du at plast kan være praktisk, fordi det ikke knuser. Hos oss er det helt uaktuelt å bruke keramikk, porselen og glass, fordi min sønn knuser absolutt alt. Dette skaper en ekstra utfordring, så da jeg skulle kjøpe disse produktene var jeg på utkikk etter ting som ikke knuser så lett, det vil si ting av tre, bambus og metall.

Flying Tiger

miljøvennlig kjøkkenutstyr

På Flying Tiger fant jeg disse tingene. En stekespade i tre, et bærenett i bomull, et litermål i glass, en glassskål med lokk og en utrolig søt smørkrukke i porselen og tre. Jeg betalte kun 160 kroner for alt dette!

Søstrene Grene

miljøvennlig kjøkkenutstyr

På Søstrene Grene fant jeg disse søte skålene i emaljert metall og en praktisk skål i rustfritt stål med lokk. Jeg betalte bare 55 kroner for alt dette. Ps. De har masse fine glass og flasker på søstrene grene også!

Claes Ohlson

Miljøvennlig kjøkkenutstyr

Jeg trodde Claes Ohlson hadde mest verktøy og elektronikk, så jeg ble positivt overraska av det eg fant der. Jeg kjøpte en fin gullfarget bakebolle i rustfritt stål, en bakepensel i tre med bust laget av grisehår (om du syns grisehår høres ekkelt ut, tenk så ekkelt det er å pensle maten med giftig plast!) og en matboks i rustfritt stål. Lignende matbokser har jeg faktisk sett på dyre øko-nettbutikker. Jeg betalte bare 269 kroner for alt dette. Ps. De har mange finne glass og flasker på Claes Ohlson også.

Andre ting du kan gjøre for å få et mer giftfritt kjøkken er å bruke økologiske vaskemidler, jernpanner i stedet for teflon, kildesortere, spise rester og kjøpe økologisk mat.

Har du lyst på flere innlegg som dette? Gi meg tilbakemeldinger på facebook, insta (_greta_g) og snapchat (Greta_Gangsta) <3