DIY: Popcorn


Hvis man først skal kose seg med snacks, så er ikke popcorn det verste valget sånn helsemessig. Men, visste du at micropopcorn inneholder masse palmeolje? Palmeolje øker det farlige kolesterolet og produksjonen av palmeolje bidrar til nedhugging av regnskogen! Da er det bedre å lage selv.

PARBU-6XC_5sg-520x520

Popcorn-bøttene er fra Rice og kan kjøpes HER

Du trenger:

  • 3-4 ss kokosolje
  • 1-2 dl upoppet popcorn, helst økologiske
  • himalayasalt

Dette gjør du:

Varm oljen i en stor gryte. Vent til oljen er ordentlig varm. Ha i de upoppede popcornene og legg på lokk. Når det begynner å poppe, senk temperaturen litt, så de ikke blir svidd. Rist gryta av og til, med lokket på. Når det slutter å poppe er de ferdige. Strø salt på mens de enda er varme, da setter det seg.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri, vegansk, økoloisk og uten rafinert sukker. Dersom du går på lavkarbo kan du bare glemme denne oppskriften. Popcorn inneholder 12 % protein og 15 gram fiber per 100 gram. Popcorn inneholder også masse antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler, samt noe natrium, kalsium og jern. Himalayasalt inneholder 48 ulike mineraler og sporstoffer som er sammensatt på en svært obserberende måte som kroppen lett tar opp. Himalayasalt er ikke behandlet og inneholder ingen tilsetningsstoffer eller blekemiddel. Grunnet sitt høye inhold av mineraler virker himalayasalt balanserende på kroppens elektrolytter. Dette reduserer tretthet og gjør deg mer utholdende når du trener.
Kokosolje lagres ikke som kropsfett, men brukes av kroppen for å produsere energi. De mellomlane fettsyrene i kokosolje hjelper stoffskiftet å forbrenne flere kalorier. I motsetning til palmeolje bidrar kokosolje til å SENKE det farlige kolesterolet. Som om ikke det var nok, bidrar kokosolje til å redusere slitasje på fordøyelsessystemet, beskytte kroppen mot infeksjoner og demper bakterier i mage og tarm.

Fattigmann:

Upoppet popcorn er mye billigere enn micropop, så dette er en rett for fattigmann.
Det er billigere å kjøpe himalayasalt ukvernet. Du kan bruke en salt-kvern til å kverne den. Hva med en av DISSE?

Ps. Hvis du synes det høres slitsomt å poppe din egen popcorn, men likevel vil lage en sunn versjon kan det være en god idé å investere i en popcornmaskin. Hva med en av DISSE?

Greta-G-logo-rosa