Denne enkle pytt i pannen er næringsrik, lavkarbo og selvsagt gluenfri


Jeg er ikke så flink til å legge ut oppskrifter på hverdagsmat. Dels fordi jeg lager middag sen på kvelden og dels fordi jeg er heldig å ha er kjæreste som ofte lager god lavkarbo middag til meg. Men, her kommer en kjempeenkel pytt i panne helt uen karbohydrater.

Lavkarbo pytt i panne

Lavkarbo pytt i panne

Du trenger:

  • 1/2 gul løk
  • 1/4 sellerirot
  • 200 gram kjøttdeig
  • 3-4 pølser uten melk og gluten
  • 1/2 rød paprika
  • 1 broccolistilk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss gelatin eller 1 dl kjøttkraft
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts himalayasalt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts gressløk
  • 1/2 ts dill
  • 1/2 ts chilipulver (kan sløyfes)
  • smør eller olje til steking

Dette gjør du:

Skrell og kutt selleriroten og broccolistilken og la de koke i vann til de blir møre. Stek kjøttdeig, løk og paprika i panna. Når alt er gjennomstekt tilsetter du pølser, krydder, gelatin og de kokte grønnsakene. La alt surre i 5 minutter. Server med tilbehør etter eget ønske, jeg brukte salat av nykål, vårløk, pprika og agurk med en vinagrette av olivenolje og eplecidereddik. Tips: Bruk det krydderet du selv liker. Tips: Champignon er også kjempegodt i denne retten.

Helsefreaken:

Denne oppskriften er glutenfri, melkefri, lavkarbo, paleo, nøttefri, soyafri, uten egg, uten gjær, koffeinfri og alkoholfri. Du kan lage en halal versjon ved å kutte ut pølsene og bruke gelatin fra fisk eller storfe. Pølser og kjøttdeig er rike på proteiner, kjøttkraft og gelatin er rike på collagen som styrker fordøyelsen, forebygger muskel og leddsmerter, styrker hår og negler og forebygger dannelsen av nye rynker. Paprika er rik på vitamin C og vitamin A. Løk og hvitløk er rik på kalsium, kalium og magnesium, brokkoli og sellerirot er rik på folat, himalayasalt er rik på mineraler og sporstoffer, pepper styrker fordøyelsen, gurkemeie forebygger og demper betennelser i kroppen og chili får i gang forbrenningen.

Fattigmann:

Pytt i panne er jo egentlig en reseoppskrift laget for å få brukt opp det man har i huset. Derfor er det ingen regler på hva du kan bruke. Andre grønnsaker som tomat, avocado, rødløk, gulrot, kålrot, squash, gresskar, søtpotet, neper, erter, rosenkål og blomkål kan også brukes. Det samme gjelder for kjøtt, bruk det du har i hus, for eksempel bacon, skinke, eller lag vegetar! Gelatin / kraft kan sløyfes, jeg bruker det kun på grunn av de gode helsefordelene. Bruk det krydderet du har i hus, eller hold deg til salt og pepper.

Mer lavkarbo? Sjekk ut pastinakkfries, ovnsbakte reddiker, iskrem med vanilje og sjokoladebiter, chockolate chip cookies og bacon-smash!

Ps. Jeg blir kjempeglad hvis du følger meg på instagram, @_Greta_G heter jeg der!

 

One thought on “Denne enkle pytt i pannen er næringsrik, lavkarbo og selvsagt gluenfri

Comments are closed.