5 snacks du kan unne deg på lavkarbo


Mitt inlegg 5 frokoster du kan spise på lavkarbo ble tatt godt imot, så her kommer et inlegg i samme ånd. Lavkarbo handler selvsagt om et stabilt blodsukker, om å ikke være nødt til å småspise, men det er en livsstil og ikke en slankekur. Detfor er det viktig for meg å ha gode snacks-alternativer for hånd, så jeg unngår å gå på en smell. Det er nemlig sånn at når man skal leve med et kosthold over tid må man ha ting å kose seg med, ellers blir det vanskelig å gjennomføre. Det er veldig lett å si til seg selv «jeg skal ikke småspise» eller «jeg trenger ikke snacks», men teori og praksis er to forskjellige ting. Jeg kjenner meg selv såpass at jeg vet jeg kommer til å få lyst på noe i løpet av dagen og hvis jeg ikke har sunne alternativer en veien veldig kort til det usunne. Men, sunt snack blir jo nesten som et lite mellommåltid, syns dere ikke? Kanskje det blir en egen liste med mellommåltider…

  1. Antipasti. Fancy ord, men enkelt å lage. Kutt opp dine favoritter av oster, spekepølser og spekeskinker. Du kan servére det med sukkerfritt syltetøy hvis du liker det litt søtt. Du kan selvsagt spise bare en av delene til snacks også! Tips: Antipasti er en safe ting å bestille hvis du er ute og spiser men ikke vil bryte dietten.

    IMG_4280

  2. Bacongull. Dette er favoritten til min kjære. Bacongull og baconcrisp er faktisk nullkarbo! Men husk å sjekke pakken i butikken, de billige merkene er ofte laget med hvetemel.

    IMG_4760 (1) 

  3. Pistasjnøtter. Egentlig alle typer nøtter, men pistasjnøtter litt glemt føler jeg. Det er jo så godt! Mange er redde for karbohydratinnholdet i pistasjnøtter. De inneholder 9,1 gram karbo per 100 gram, men de inneholder også 9,9 gram fiber, så det nuller seg ganske greit ut. Dessuten spiser man aldri uhorvelige mengder pistasjnøtter av gangen. Pistasjnøtter er rike på proteiner, vitamin A, vitamin E, noe vitamin B, kalsium, kalium, magnesium, samt noe sink og jod. Bonus: Det er vanskelig å overspise pistasjnøter på grunn av skallet. Når du tar deg tid til å skrelle hver nøtt rekker kroppen å kjenne etter om den er forsynt!

    IMG_4761

     

  4. Oliven. Det finnes masse gode oliven å få kjøpt. Både på delikatessebutikker og på innvandrerbutikker selger de marinerte oliven med mange ulike smaker. Men du kan enkelt marinere selv også, bare kjøp olien i vann, legg i olje og tilsett krydder og urter etter ønske. La det ligge i minst to timer. Mine favoritter er hvitløk og chili. Du kan selvsagt spise helt vanlige oliven også. Oliven er rike på omega 9 og fiber, samt inneholder noe protein, vitamin A, folat, kalsium, kalium, magnesium og jern.

    img_4862

  5. Grønnsaker med dipp. Her kan du bruke alle slags grønnsaker. Jeg bruker gulrot, kålrot, selleri, agurk, paprika og sukkererter. Jeg bekymrer meg ikke for karbohydratene i rotgrønnsaker, men hvis du gjør det kan du bare la være å bruke dem. Jeg pleier å lage en helt vanlig holiday-dipp hvis jeg er ekstra lat, ellers lager jeg en dipp av avocado, hvitløk, paprikapulver, sitron, himalayasalt, dill og evt litt chilipulver som jeg moser med stavmixer. Du kan bruke hummus, pesto eller salsa også, hvis du liker variasjon.

    img_4859

Les gjerne mine 5 frokoster du kan spise på lavkarbo og mine 7 tips til en sunnere fredagstaco!

Ps. Har du husket å like siden min på facebook? Det hadde gjort meg utrolig glad!